5 tips om goedkope vliegtickets te vinden
Reistips

De goedkoopste vliegtickets vind je met deze 6 tips

Je hebt besloten om op reis te gaan en ook de bestemming ligt vast. Tijd dus om vliegtickets te boeken! Je wilt graag voor zo weinig mogelijk geld ter plaatse geraken, dus speur je het hele internet af op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Dit is vaak een saaie en tijdrovende taak. We hebben de voorbije jaren al heel wat vliegtickets geboekt en hopen dat we met deze 6 tips je zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets wat eenvoudiger kunnen maken.

Wanneer boek je je vliegtickets?

Last minute vliegtickets boeken kan goedkoop zijn, maar het blijft steeds een gok. Zo vroeg mogelijk je vliegtickets boeken, is een betere optie. De grootste kans op de goedkoopste vliegtickets heb je als je zo’n 3 à 4 maanden van te voren boekt. Wacht je liever nog even af? Dan kan je op websites zoals Skyscanner en Google Flights prijsmeldingen instellen. Je krijgt dan een email wanneer de vlucht die je volgt duurder of goedkoper is geworden.

Je leest ook vaak dat vliegtickets boeken op een dinsdag het voordeligst zou zijn. Uit de gegevens die Google Flights de afgelopen 5 jaar heeft verzameld, blijkt echter dat het verschil in prijs tussen boeken op een weekdag of boeken in het weekend te verwaarlozen is. Als je nog maar een paar weken hebt voor vertrek, wacht je dus best niet tot de volgende dinsdag, maar boek je zo snel mogelijk!

Beperk je niet tot één luchthaven

Veel mensen kijken bij hun zoektocht naar vliegtickets niet verder dan Zaventem of Schiphol. Het is soms de moeite waard om te vertrekken vanaf een luchthaven iets verder van huis. De extra tijd of kosten van de langere verplaatsing tot aan die luchthaven wegen vaak niet op tegen de prijs van de goedkopere vliegtickets. Woon je in het oosten van België of het zuiden van Nederland, dan zijn luchthavens zoals Düsseldorf, Keulen of Eindhoven een prima alternatief met vaak betere prijzen!

Kijk ook zeker eens of het niet voordeliger is om terug te vliegen naar een andere luchthaven. Zo vind je misschien wel een goedkoper vliegticket voor je terugvlucht bij een andere luchtvaartmaatschappij. Met websites zoals Kiwi.com kan je zoeken op meerdere luchthavens en op verschillende vertrek- en aankomstplaatsen.

Het goedkoopste vliegticket bepaalt je bestemming

Ligt je bestemming nog niet vast maar weet je wel in welke periode je op reis wilt gaan? Websites zoals Google Flights of Kiwi.com laten je toe een vertrekplaats en een start- en einddatum te kiezen terwijl je de bestemming leeg laat. Je krijgt dan op een kaart een overzicht van mogelijke bestemmingen met bijhorende prijzen, zodat je in een oogopslag kunt zien naar welke plaats je het goedkoopste vliegt!

Op weekdagen vliegen is vaak goedkoper

In het midden van de week vertrekken, is vaak goedkoper dan vliegen in het weekend. Volgens de gegevens van Google Flights kun je tot 12% besparen op een vliegticket als je op een dinsdag of een woensdag vertrekt. Met Skyscanner of Google Flights kun je de prijzen van een volledige maand bekijken en zo de goedkoopste vertrek- en retourdata proberen te combineren.

Overweeg een pakketreis

Vaak kun je heel wat geld besparen op vliegtuigtickets als je ze in combinatie met een verblijf aankoopt. Reisagenten zoals De Vakantiediscounter of Corendon kunnen zo’n pakketten aan aantrekkelijke prijzen aanbieden omdat ze vliegtickets in grote aantallen bij de luchtvaartmaatschappijen aankopen. Vaak krijg je een transfer van de luchthaven naar je hotel er gratis bij! Wij reisden zo voordelig naar bijvoorbeeld Madeira en Tenerife en ontdekten elke dag een ander stukje van de eilanden met een huurauto.

De beste websites voor goedkoopste vliegtickets

Er zijn erg veel websites die prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken en je de goedkoopste vliegtickets presenteren. Wij maken vaak gebruik van de volgende websites bij onze zoektocht naar voordelige tickets.

  • Google Flights biedt je de meest uitgebreide zoekmogelijkheden. Ligt je bestemming of extacte reisdatum nog niet vast, dan kun je met Google Flights de prijzen van een volledige maand bekijken en de goedkoopste vertrek- en retourdatum proberen te combineren. Google Flights geeft niet altijd de beste prijzen weer, dus het loont de moeite om je zoekresultaten in te geven in andere prijsvergelijkers.
  • Met Skyscanner.net vinden we vaak de beste prijzen. Ze geven een overzicht van aanbieders waar je de goedkoopste tickets voor je route kan boeken met een rating op basis van ervaringen van andere gebruikers. Ook met Skyscanner kan je prijzen voor verschillende periodes vergelijken, maar de zoekmogelijkheden zijn minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Google Flights.
  • Kiwi.com combineert soms verschillende luchtvaartmaatschappijen om je een route aan te bieden die voordeliger is dan vliegen met één luchtvaartmaatschappij. Let hierbij wel op krappe of net te lange connecties. Kiwi.com heeft ook uitgebreide zoekmogelijkheden zoals een prijzentabel waarmee je de goedkoopste vertrek- en retourdatums kunt vinden.

Sommige van onze artikels bevatten links naar diensten die we graag gebruiken en kunnen aanbevelen. Wanneer je een aankoop doet via zo'n link, ontvangen wij een kleine vergoeding, maar wat jij betaalt, blijft hetzelfde!

Meer inspiratie nodig?

Tien handige weetjes voor je reis naar Oman