Matomo Analytics

X
Wandelen in Oman: Wadi Al Arbeieen
Oman

Wandelen in Oman: Wadi Al Arbeieen

Op dag één meteen de leukste en mooiste wandeling in heel Oman uitkiezen? Wij kunnen dat! De tocht door Wadi Al Arbeieen had eigenlijk alles wat wij wensten: palmbomen, zeer uitnodigende, turquoise zwempoelen, een serene – lees: vrij van andere toeristen – sfeer en veel mogelijkheden voor een occasioneel ‘rotskespring’. Bovendien loopt de route door een machtige kloof en wordt ze dus geflankeerd door gigantische rotswanden. Echt waar, deze wandeling moet je 100% zeker doen!!

Hoe geraak je er?

Wadi Al Arbeieen lokt nog niet veel bezoekers – Thank God! Eén van de redenen daarvoor is dat je een heel stuk off-road moet rijden om er te geraken. Wij raden aan om de snelweg te verlaten in het dorp Dibab/Thibab. Rijd onder de brug door, verlaat het asfalt en volg de weg naast (of door) de rivierbedding zo’n 15 kilometer lang. Onderweg passeerden we hier en daar wat huisjes, een moskee en een twee-op-tweemetergrote supermarkt. De auto parkeerden we op deze coördinaten.

De wandeling zelf

Pas na een heus trial-and-error proces vonden we de start van de wandeling. Belangrijk is dat je aanvankelijk aan de linkerkant van het water blijft. Zo’n honderd meter na de eerste bocht moet je links het bos van palmbomen in klimmen. Hier loopt een smal pad parallel met een irrigatiekanaaltje, dat je een hele tijd moet volgen en dat je uiteindelijk uit het palmenwoud en in de ondertussen iets nauwere kloof leidt.

Je kan het kanaaltje ook daarna nog een heel eind blijven volgen, maar dan stopt het plots en ben je op jezelf aangewezen om de handigste weg doorheen de kloof te vinden. De wandeling wordt hier lekker sportief: klimmen en klauteren over de rotsen en hier en daar het water door.

Als je zo’n dikke vier kilometer doorloopt, zou je uiteindelijk bij een waterval moeten komen die er op foto heel cool uitziet. Wij ervaarden echter dat je daarvoor na drie kilometer geen enkele andere optie hebt dan door diep water te zwemmen. Daar waren we niet op voorzien! Omdat we geen dry bag bij ons hadden, hebben wij hier rechtsomkeer gemaakt. Je kan de wandeling dus zo lang maken als je zelf wil, want je moet langs dezelfde weg terug naar de auto.

Zeker meenemen!

Onderweg kan je heerlijk zwemmen! Vergeet dus zeker je zwemgerief niet in te laden. Omdat we helemaal alleen waren, konden we gewoon in bikini of badpak het water in plonzen. Merk je toch andere (niet-westerse) bezoekers op, overweeg dan om wat minder bloot te geven.

Daarnaast zijn ook waterschoenen (of lichte sportschoenen) onontbeerlijk op deze wandeling, want of je het nu wilt of niet, natte voeten zullen jouw deel zijn!

Tenslotte raden we aan om een dry bag mee te nemen als je tot aan de waterval wil geraken. Enkel zo bescherm je je telefoon, camera, autosleutel, … tegen de verdrinkingsdood. Wij hadden spijt dat we de onze in de auto lieten steken!

placeswithoutdoors.com

Wadi al Arbeieen

Afstand
Duur 4 à 5 uur
Hoogtemeters 430m
  • Save

Sommige van onze artikels bevatten links naar diensten die we graag gebruiken en kunnen aanbevelen. Wanneer je een aankoop doet via zo'n link, ontvangen wij een kleine vergoeding, maar wat jij betaalt, blijft hetzelfde!

Meer inspiratie nodig?

Wintersporten in Liechtenstein

De leukste dagtochten vanuit Huaraz

Driedaagse hike langs de Semois